Koraci

Bistrenje Vode

Uklanjanje Algi
Bistrenje Vode

Održavanje vode u bazenu ili banji čistom i blistavom ne samo da izgleda sjajno, već pomaže vašem sistemu za filtriranje, smanjuje količinu hlora i drugih hemikalija koje se koriste i pomaže u smanjenju ukupnih troškova rada bazena.

BISTRENJE VODE

1

Zamućena voda obično ima tri glavna uzroka. Okruženje bazena – vreme, drveće, bašte, sunčeva svetlost, korišćenje bazena, ljudi i alge u bazenu. Filter bazena – ne radi kako treba, ne radi ga dovoljno dugo i nema razjašnjava koji bi ga učinio efikasnijim. Vodeni balans – visok pH, visoki fosfati ili prevelike količine drugih hemikalija u bazenu.

2

Da biste brzo očistili vodu i zadržali je svetlucavom, počnite sa balansiranjem vode u bazenu, podešavanjem nivoa hlora i održavanjem nivoa soli.

3

Napunite svoj filter – isperite filter kertridža ili isperite peščani filter da biste očistili pesak. Pokrenite pumpu, povećanje vremena rada pumpe povećava filtraciju.

4

Koristite čistač za bazen – tečni ili tabletirani bistriči pomažu filteru da uhvati male čestice koje zamagljuju vodu. Čistila su izuzetno efikasna u vraćanju i održavanju sjaja i sjaja, kao i u poboljšanju efikasnosti svih drugih hemikalija u bazenu, uključujući hlor.

5

Koristite flokulant – moćan i izuzetno efikasan u bacanju svih ostataka u vodu na dno bazena. Koristite kada ste u žurbi ili morate brzo da očistite veoma zeleni ili blatnjavi bazen. Nakon upotrebe floka, moraćete da usisate ostatke bazena na podu da biste ih odbacili.